Jennin tarina

Siirryin varusmiespalvelukseen lukion päätyttyä ja jatkoin sitten yksikössäni sopimussotilaana. Siellä kuulin Kadettikoulusta työtovereiltani. Ajatus siitä jäi mieleeni hautumaan, kun lähdin suorittamaan fysioterapeutin tutkintoa.

Saatuani pätevyyden aloin kaivata Puolustusvoimissa kokemaani upeaa ryhmähenkeä, kuten myös sen tarjoamaa kiinnostavaa tehtäväkenttää. Päätin siis hakea Maanpuolustuskorkeakoululle kadettikoulutukseen. Onnistuin saamaan pääaineekseni fyysisen kasvatuksen. Tämä oli hyvä asia, sillä fyysisen kasvatuksen opinnot ja aiempi kokemus fysioterapeuttina tukevat toisiaan luontevasti.

Täällä opiskelijakunta on hyvin miesvaltaista. En ole kuitenkaan joutunut tuntemaan ulkopuolisuutta tai eriarvoisuutta. Kunhan oma asenne on kohdillaan, pääsee helposti osaksi joukkoa.

Suosittelen koulua kaikille, joista löytyy sisua sekä päämäärätietoisuutta. Uusia hakijoita muistutan ennen kaikkea olemaan oma itsensä ja uskomaan omiin kykyihin. Eikä säännöllisestä liikunnastakaan varmasti haittaa ole.