Kadetti Miro Mäkinen

Lukiosta valmistumisen jälkeen olin puoli vuotta työelämässä, jonka jälkeen lähdin suorittamaan varusmiespalvelusta Kainuun prikaatiin. Ajatuksenani oli olla palveluksessa puoli vuotta ja sen jälkeen hakea opiskelemaan, mutta toisin kävi.

RU-kurssin jälkeen en vielä ollut varma siitä, mitä haluaisin tehdä tai opiskella. Oman yksikköni henkilökunnan kannustus ja positiivinen asenne yhdessä omien positiivisten kokemusteni kanssa saivat kuitenkin minut ymmärtämään, että haluan työskennellä Puolustusvoimissa ja saada siitä ammatin itselleni. Varusmiespalveluksen loppupuolella hain myös sopimussotilaaksi, mutten tullut valituksi. Tässä vaiheessa kuitenkin jo tiesin haluavani Kadettikouluun ja aloitin pääsykokeisiin valmistautumisen hyvissä ajoin.

Kouluun pääseminen on ollut tähän asti ehdottomasti elämäni tähtihetki, enkä päivääkään ole katunut. Upseerin ja sotilaan ammatti ei ole pelkästään ammatti, vaan se on myös elämäntapa, joka vaatii sitoutumista. Kadettikoulussa opinnoissa menestyminen ja pärjääminen on jokaisesta yksilöstä itsestään kiinni, ja aikaisempaan koulutustaustaan katsomatta koulussamme pärjää jokainen, kunhan vain uskoo itseensä ja tekee aina parhaansa.

Voin suositella Suomen ryhdikkäintä yliopistoamme jokaiselle maanpuolustushenkiselle miehelle ja naiselle, joka haluaa haastaa itseään päivittäin ja työskennellä monipuolisissa sekä haastavissa työtehtävissä.

Seuraa Miroa myös sosiaalisessa mediassa!
Twitter: @kadettiMiro
Instagram: @Kadettimiromakinen
Facebook: Kadetti Miro Mäkinen