Hyppää sisältöön

Kadetti Tero Peltonen

Lukiosta valmistumisen jälkeen 2016 kesällä pidin välivuoden, jonka aikana olin työelämässä sekä matkustelemassa. Tämän jälkeen kesällä 2017 aloitin varusmiespalveluksen Karjalan prikaatissa. Idea oli ottaa kaikki irti ja nähdä mihin se vie, koska opiskelu- tai työpaikasta ei ollut silloin vielä visiota.

Yläasteella tein opinto-ohjaajan tunnilla ammattivalintatestin ja tästä yhdeksi vaihtoehdoksi nousi ’upseeri’. Tosin opiskeluni ja mielenkiintoni lukiossakin oli enemmän filosofiaan ja psykologiaan päin. Näin ollen selkeää yhteyttä sotilasalaan oli vaikea havaita. RU-kurssin aikana tämäkin muuttui ja aloin havaita sotilasalalla piirteitä, jotka koin mieluisiksi; alan monimuotoisuus, vaihtelevuus sekä vaativuus herätti itsessä intoa sekä mielenkiintoa.

Näin ollen varusmiespalveluksen loputtua 2018 oli idea upseerin urasta päällimmäisenä, mutta päätin viettää taas yhden vuoden töissä käymällä sekä matkustelemalla. Tämän aikana oli idea myös päästä ”tikkiin” pääsykokeita varten. Näin ollen hain 2019 yhteishaussa Maanpuolustuskorkeakouluun laivasto-opintouunnalle.

Vaikka realistisesti olen tätä kirjoittaessa ollut koulussa vasta 5 kuukautta tiedän nyt jo, että tämän on juuri sitä mitä haluan.

Jos päätät kouluun hakea niin turha stressi pois, sillä loppujen lopuksi sinä ja asenteesi ovat ratkaisevassa roolissa!

Seuraa Teroa myös sosiaalisessa mediassa!
Instagram ja Twitter: @kadettipeltonen

´