Kapteeni Sampo Keski-Patola

Ajatuksen sotilasurasta sain varusmiespalveluksen aikana, paikkana oli Mäntsälän seurojentalo Ohkolassa. Keskustelimme kouluttajani kanssa tulevaisuudestani ja siitä se ajatus sitten syntyi.

Oma urani on hieman poikkeuksellinen kuin kurssikavereillani. Olen suorittanut upseerinperusopinnot Merisotakoulussa 74. merikadettikurssilla, jonka jälkeen työskentelin Uudenmaan Prikaatissa kouluttajan tehtävissä kolme vuotta. Tämän jälkeen hain uudestaan Kadettikouluun opiskelemaan 95. kadettikurssille kandidaatin opintoihin johtamisjärjestelmä opintosuunnalle.

Valmistumiseni jälkeen olen työskennellyt Riihimäellä sekä Parolannummella. Työtehtävät ovat olleet monipuolisia. Olen toiminut joukkueen kouluttajan tehtävistä aina aliupseerikoulun varapäällikön tehtävään saakka. Välillä istutaan näytön takana ja seuraavana päivänä johdetaan taisteluammuntoja taisteluharjoituksessa.

Upseerin ammatti on monipuolinen ja haastava. Positiivisena puolena ammatissa on toiminta nuorten ja fiksujen ihmisten kanssa, jotka laittavat välillä kouluttajansakin koville. Mikäli olet kiinnostunut mielenkiintoisesta ammatista, jossa pääset haastamaan itseäsi, voin suositella upseerin uraa sinulle.

On syytä kuitenkin muistaa, että varusmiesten kouluttaminen on vain yksi osa upseerin tehtävistä. Upseerina minun on mahdollista hakeutua palvelukseen ulkomaille, kouluttautua vaikka Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulussa tai väitellä tohtoriksi Maanpuolustuskorkeakoulussa.

Seuraa Sampoa myös sosiaalisessa mediassa!
Twitter: @kaptkeskipatola
Instagram: @kapteeni_keskipatola
Facebook: Kapteeni Keski-Patola