Hyppää sisältöön

Kadetti Marco Raisvuo

Jo yläkoulussa nuoren ihmisen täytyy päättää siitä, mitä haluaa tulevaisuudessa tehdä. En itse tuolloin vielä osannut päättää tarkasti tulevaisuudestani. Halusin kuitenkin lähteä jatko-opiskelemaan. Päätin hakea lukioon. Vielä lukiossakaan minulla ei ollut selkeitä tulevaisuuden suunnitelmia.

Yllättävän nopeasti ajankohtaisesti tulivat kutsunnat, jossa minut määrättiin Panssariprikaatiin saapumiserässä 1/17. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen varusmiespalveluksen alkuun oli yli puoli vuotta, joten olin töissä tämän ajan. Ajattelin varusmiespalveluksen olevan seuraava vaihe elämässäni ja en ollut päättänyt vieläkään intin jälkeisistä suunnitelmista. Jatko-opiskelusta olin kuitenkin varma.

Varusmiespalvelusta ennen täytin minulle lähetetyt esitietolomakkeet, joissa kysyttiin omaa kiinnostusta eri tehtäviin. Ilmoitin halukkuuteni kuljettajakoulutukseen, sillä olin kuullut ja lukenut, että intistä on mahdollista saada laadukas kuljettajakoulutus ja ajokortteja myös siviiliin. Menin inttiin suunnitellusti tammikuussa 2017 Panssariprikaatiin Autokomppaniaan. Pääsin siis haluamaani kuljettajakoulutukseen. Aluksi halusin yhdistelmäajoneuvon kuljettajaksi vuoden palvelukseen. Myöhemmin mielenkiintoni johtajakoulutukseen kuitenkin kasvoi. Pääsin johtajakoulutukseen ja myöhemmin reserviupseerikurssille. Lopulta vuoden lopussa kotiuduin vänrikkinä. Hain palveluksen loppupuolella sopimussotilaaksi ja pääsin työskentelemään sopimussotilaana yksikössä, johon olin tullut alokkaana vuotta aikaisemmin.

Pidin varusmiespalveluksesta ja sain myös hyviä kokemuksia työskennellessäni sopimussotilaana puoli vuotta. Sotilasala ja upseerin ura alkoivat kiinnostaa minua, sillä se tietäisi varmaa työpaikkaa, monipuolista ja nousujohteista uraa, mielenkiintoisia työtehtäviä sekä työskentelyä nuorten kanssa. Työkavereina olleet ammattisotilaat rohkaisivat minua hakemaan Maanpuolustuskorkeakouluun. Hain kouluun keväällä korkeakoulujen yhteishaussa ja treenasin kevään aikana fyysisiä testejä varten. Minut kutsuttiin pääsykokeisiin ja kesällä tulin valituksi kadettikurssille. Otin opiskelupaikan vastaan ja opiskelut alkoivat syyskuussa 2018.

Tätä tekstiä kirjoittaessani kolmen vuoden sotatieteiden opinnot ovat puolivälissä. Päätös hakea Kadettikouluun ei ole kaduttanut päivääkään. Hyvät opintoetuudet, yhteishenki ja opintojen sisältö tekevät opiskelusta mieluista ja täällä pystyy keskittymään itse opiskeluun.

Seuraa Marcoa myös sosiaalisessa mediassa!
Instagram: @kadettiraisvuo

´